Salade van Fregola Sarda, gerookte makreel en gemarineerde venkel.

Een heerlijke zomerse salade met fregola sarda, dat zijn geroosterde pastabolletjes uit Sardinië. Daarbij komen venkel en sjalot, gemarineerd in een lekkere dressing, brokjes gerookte makreel en gedroogde veenbessen voor een verrassende zoete toets. Heerlijk met een glaasje witte wijn erbij!

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • ½ venkel
  • 130 g fregola sarda
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 30 g gedroogde veenbessen
  • 50 g rucola
  • 1 kl mosterd
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de sjalot in fijne ringen. Snij de venkel in zo fijn mogelijke plakjes. Doe de wittewijnazijn, mosterd, suiker en peper en zout in een kom en meng. Meng er de extra vierge olijfolie door. Leg de plakjes venkel en sjalot in de dressing, schep om en laat marineren.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet af en spoel met lauw water.
  3. Breek de gerookte makreel met je handen in hapklare brokjes.
  4. Doe de fregola sarda in een grote kom en meng er de gemarineerde groenten mét de dressing door. Voeg de gedroogde veenbessen toe. Schep er de rucola door. Schep er voorzichtig de gerookte makreelfilets door. Kruid met peper en serveer.

Origineel recept van 15gram.be